Wat is Aromatherapie

Aromatherapie is een holistische therapie die lichaam, hoofd en geest behandelt door het gebruik van aan planten onttrokken etherische olieën. De kunst van aromatherapie wortelt in de oudste genezingsmethoden van duizenden jaren geleden toen men voor het eerst in Egypte, India en China de genezende eigenschappen van bloemen en planten ontdekten.

De subtiele helende eigenschappen van etherische oliën zijn van een hoger niveau dan chemische geneesmiddelen en hebben een krachtiger effect op de geest en emoties.

Etherische oliën hebben invloed op je stemming, op de geestelijke veerkracht en brengen een prettige sfeer in huis. Ze bieden een zachtaardig, gevoelig alternatief voor de risico’s van synthetische geneesmiddelen, die steeds vaker negatieve bijwerkingen, allergische reacties en verslavingen veroorzaken. De belangrijkste eigenschap van etherische olie is het evenwicht brengende effect daarvan op het lichaam, omdat je door een verstoort evenwicht in het lichaam het snelst ziek wordt. Ook bezitten etherische oliën een breed scala aan therapeutische eigenschappen en kunnen heel wat ziekten door deze methode, de natuurlijkste van allen plantaardige geneeswijzen, worden verholpen. Aromatherapie kan worden gebruikt als aanvulling op de moderne geneeskunde of andere vormen van alternatieve therapie, omdat het vaak heel goed met die andere behandelwijzen samen gaat.

Het is één van de mooiste en prettigste weg naar gezondheid en welzijn. Bezoek onze webwinkel voor het aanbod van producten.

Over de producent

De etherische oliën zijn gemaakt door het Spaanse bedrijf Aromas Naturales. Zij halen de allerbeste grondstoffen uit de hele wereld. Inmiddels worden hun producten in 56 landen verkocht en zijn al 25 jaar een begrip in de Nederlandse huishoudens. Huidige bedrijven die reeds de etherische oliën verkopen zijn onder andere saunacentra, hotels, schoonheid- en beautysalons, praktijken voor alternatieve geneeswijze, kruidenshops, tuincentra, woon- en decoratiewinkels, vakantieparken etc.

Productinformatie

De 100% natuurlijke oliën zijn gemaakt van bloemen en planten. De olie kan door middel van waterdampdestillatie of persing onttrokken worden aan de bloemen of planten. De olie wordt samen met een spons in een potje gestopt, waardoor de olie wordt geabsorbeerd door de spons en het product hierdoor zijn optimale en langstdurende werking heeft. Er wordt geen enkel chemisch product toegevoegd en het betreft dus een 100% natuurlijk product. Omdat we geen kleurstoffen gebruiken kan de kleur soms verschillen.

De natuurlijke olie wordt het beste gebruikt voor aromatherapie wanneer het potje in de slaapkamer wordt geplaatst. Etherische oliën worden gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en naar alle delen van het lichaam verzonden. Voordat ze uiteindelijk door het lichaam worden geëlimineerd, beïnvloeden ze het systeem van enkele uren tot enkele dagen, dit varieert per persoon. De olie wordt door de huid opgenomen via de haarzakjes, die een olieachtige substantie bevatten: talg. De olie kan in het bloed en het weefselvocht oplossen. Dit proces duurt gewoonlijk 1 tot 6 uur.

geurpotjes voor Aromatherapie

Onze Geurpotjes

Tevens zijn onze potjes uiterst geschikt voor een lekkere geur in huis voor ruimtes tot 20 m2. Je kunt de potjes gebruiken door de deksel eraf te draaien en zo laag mogelijk bij de grond neer te zetten, want geuren stijgen. Er hoeft dus niets verhit of aangestoken te worden. Voor een optimale werking van het product dient u het potje eens per maand op zijn kop te zetten (uiteraard met gesloten deksel). Gebruik hierbij een schoteltje zodat de olie niet kan gaan lekken op poreuze ondergronden.

mikado voor Aromatherapie

Onze Mikado oliën

De etherische oliën bieden wij ook aan in de vorm van de welbekende geurstokjes. Deze zijn uiterst geschikt in de woonkamer, toilet of keuken en voor een ruimte tot wel 40 m2. Doordat de geurstokjes de olie absorbeert zal het een heerlijk aroma verspreiden in de ruimte.Tip: draai eens in de week de geurstokjes even om. Zo blijven de aroma’s optimaal zijn werking behouden.

Verschillende leveringen van de etherische oliën kunnen een iets verschillende geur en kleur hebben. Zoals alles wat leeft worden planten beïnvloed door de omstandigheden waarin ze groeien. Met name aromatische planten zijn gevoelig voor hun omgeving. De olie die door de plant word geproduceerd, wordt beïnvloed door factoren als grondsoort, hoogte, vochtigheid, temperatuur, zonneschijn en regen. Daarnaast worden de uiteindelijke geur en kwaliteit ook bepaald door het moment van de oogst en de methode waarop de olie wordt gewonnen. Onze oliën worden op 2 verschillende manieren gewonnen:

  1. Waterdampdestillatie:

De belangrijkste en meest gebruikte methode is waterdampdestillatie. Daarbij worden de planten op een rooster in een destillatievat gelegd, waarna men eronder waterdamp laat opstijgen.  Door de hitte van de waterdamp worden de celwanden van de blaadjes, zaadjes en andere delen van de planten waarin de ethetische olie is opgeslagen, afgebroken, zodat de olie als damp vrij komt. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te verkrijgen, worden sommige planten onmiddelijk na de oogst gedestilleerd. Ook komt het voor dat sommige bloemen en planten eerst enkele dagen moeten drogen alvorens ze worden gedestilleerd.

De etherische oliedamp wordt samen met de waterdamp door koelvaten geleid, waar de damp condenseert en kan worden opgevangen. Na de koeling drijft de etherische olie gewoonlijk op het water in de opvangvaten, omdat de meeste etherische olien lichter zijn dan water. Op die manier kunnen ze gescheiden worden. Waterdampdestillatie is nog altijd de vruchtbaarste extractiemethode. De vaten in moderne destileerderijen zijn van roestvrij staal om besmetting te voorkomen en olie van een zo hoog mogelijk kwaliteit te produceren. Roestvrij staal geeft geen kleur, geur of smaakstoffen af.

  1. Persing:

Deze vorm van extractie wordt alleen bij citrusoliën toegepast. De schil van alle citrusvruchten zit vol olieklieren, die druppeltjes etherische olie bevatten. De schil wordt gescheiden van het vruchtvlees, dat het sap bevat. Dan wordt ze geperst om de etherische olie eruit te krijgen. Vroeger werd het persen met de hand gedaan, maar tegenwoordig gebeurt dit machinaal.

Waarschuwing

Geen van onze oliën zijn voor inwendig gebruik. Geopende potjes uit de buurt houden van kleine kinderen en huisdieren. Ook niet met de vingers de spons aanraken, de bacteriën kunnen de kracht van de olie verminderen. Wij bieden ook producten aan op basis van Aloë Vera. Sommige van deze producten zijn wel voor inwendig gebruik, dit staat duidelijk vermeld bij elk Aloë Vera product.

Op deze manier bieden we voor elke toepassing het beste voor uw gezondheid.

Meer informatie over Aromatherapie

Op Wiki

Bij de Stichting